Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас заменика министра спољних послова Републике Кореје Ћо Хјуна, који му је уручио писмо председника Мун Ђеина.

заменик министра спољних послова Републике Кореје Ћо Хјун фото Лола Ђорђевић

У писму корејског председника се, између осталог, каже да је, под изванредним вођством председника Александра Вучића, Србија направила сјајан напредак у економском развоју и да зато корејске компаније показују велики интерес за пословање у Србији и стварање партнерстава са српским компанијама.

„Од успостављања дипломатских односа 1989. године, наше две земље су континуирано јачале политичке, економске и културне везе. Надам се да у наредним годинама можемо и даље да ширимо обострано корисну сарадњу,“ наводи се у писму председника Мун Ђеина.

Заменик шефа корејске дипломатије је, с тим у вези, истакао велики интерес да учествују у концесији београдског аеродрома, као и за успостављање директне авио-линије између Сеула у Београда.

фото Лола Ђорђевић

Председник Вучић је изразио захвалност корејским компанијама које су већ инвестирале у Србији, не само на отварању нових радних места, већ и на преношењу радне етике српским радницима, истичући и да је Кореја била својеврстан модел за економске реформе у нашој земљи.

Српски председник је такође захвалио на корејским донацијама у висини од шест милиона долара, а посебно на несебичној помоћи за одговор на мигрантску кризу.

Двојица саговорника су се сагласили да је, зарад ближих односа Србије и Кореје, неопходно реализовати више међусобних посета на високом нивоу.

Такође су изразили наду да ће се ситуација на Корејском полуострву стабилизовати мирним путем и кроз дијалог.

 

Тагови: ; ; ; ;