«Да није било председника Радована Караџића и генерала Ратка Младића ко зна шта би било са српским народом на левој обали Дрине и наша је обавеза да им имена стално помињемо, јер су они са борцима створили Републику Српску», рекао је на откривању мурала двојици великана председник Борачке организације Вишеград Милисав Васић.

 

Васић је након откривања мурала у згради Борачке организације Вишеград истакао да је генерал Младић био частан борац и велики војсковођа.

 

????????????????????????????????????

«Част је свим борцима што смо имали таквог генерала чије ће име бити златним словима уписано у темеље Републике Српске, као и име првог председника Српске Радована Караџића», додао је Васић.

 

Више од 170 ратних војних инвалида из Вишеграда дало је пуну подршку генералу Ратку Младићу и Радовану Караџићу да истрају у борби за правду, како је наведено, у неправедном Хашком суду.

????????????????????????????????????

Председник Одбора ратних војних инвалида из Вишеграда Драго Папић, одликовани борац Војске Републике Српске, каже да је иза ове двојице г0ростаса остала највећа творевина српског народа на овим просторима — Република Српска.

 

«Они су понос српског народа, заклетва и будућим генерацијама Срба, иако сад испаштају у хашким казаматима», додао је Папић.

Откривање мурала уприличено је поводом обележавања Дана ратних војних инвалида. Делегације општине, Борачке организације и Одбора ратних војних инвалида положиле су цвеће испред Споменика браниоцима Републике Српске на Тргу палих бораца у Вишеграду.

Мурали на унутрашњем зиду зграде Борачке организације су рад вишеградске сликарке Марије Митровић.

 

 

Тагови: ; ; ;