Медијска хајка против мене која је започела гостовањем на Н1 телевизији насатавља се претећим порукама Албанаца које преносе албански медији на Косову.

Овим речима Арно Гујон, познати француски хуманитарац и председник хуманитарне организације “Солидарност за Косово” у изјави “Новостима” истиче да се се последњих дана осећа угроженим јер , како каже, добија претеће поруке Албанаца са Косова.

— Хајка против мене се наставља и доводи ме у непосредну опасност. Јер, што је најгоре, на Косову и Метохији је све могуће. А оно што смета Албанцима са КиМ и албанским медијима који ми упућују претње јесте то што говорим о тешкој хуманитарној ситуацији у којој живе Срби на Косову и Метохији. Јасно је да им смета што помажем Србима — категоричан је Гујон.

Француски хуманитарац додаје да га упркос томе што преживљава највише радује што је његова организација реновирала 27 српских школа на КиМ, изградила брјне фарме и организовала 43 конвоја хуманитарне помоћи. Што, како каже, када се окрене иза себе види осмехе деце са Космета које годинама одводи на море, као и старе и немоћне које обилазе и помажу чланови његове организације.

-Занима ме шта они који шире хајку против мене виде када се окрену назад, осим празне приче. То је разлика између мене и њих — додаје Арно који је наглашава пресрећан због огромне подршке коју одбија од српског народа после хајке коју је против њега покренула телевизија Н1.

И док истиче да он осуђује нападе на новинаре, додаје да очекује сада да телевизија Н1 осуди претеће поруке коју му упућују албански медији и Албанци са Косова и Метохије.

 

«Новости«

Тагови: ; ; ; ;