Поводом Дана војних ветерана синоћ је у Задужбини Илије Коларца одржана свечана академија, на којој је одата почаст погинулим и умрлим војним ветеранима.

фото Лола Ђорђевић

За музички део програма на свечаности био је задужен Уметнички ансамбл Министарства одбране «Станислав Бинички», са солистима док је химну Републике Србије отпевао Аматерски хор Министарства одбране и Војске Србије.

Опубликовано Lola Djordjevic 4 декабря 2017 г.

Пред препуном салом Коларца, једна за другом низале су се песме, које су на неки начин симболично претстављале ветеране, којима је јучерашњи дан посвећен.

маестрални "Станислав Бинички"

Опубликовано Lola Djordjevic 4 декабря 2017 г.

Публика је сваку нумеру испратила бурним аплаузом, који су местрални солисти и чланови оркестра  «Станислав Бинички» итекако заслужили.

У  богатом репертоару синоћњег концерта, своје место нашле су и песме нама братске Русије, између осталих и чувена «Каћуша».

Каћуша у Коларцу ❤️

Опубликовано Lola Djordjevic 4 декабря 2017 г.

На академији су такође и уручена признања институцијама и традиционалним и ветеранским удружењима

Поред Златне плакете Министарства одбране, коју је  министар Вулин  уручио потпредседнику Владе и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу, Војна спомен медаља за допринос Министарству одбране и Војсци Србије уручена је председнику Удружења ратних и мирнодопских војника инвалида Србије Мирославу Лазићу.

фото Лола Ђорђевић

На академији је прочитана честитка председник Србије Александра Вучића војним ветеранима у којој се, између осталог, наводи да су «наши преци уложили храброст и одважност, као и своје животе за добробит Србије и потомака, урезавши своја имена у историју српског народа», саопштило је Министарство одбране.

 «Честитајући вам празник сећамо се ваших часних жртава, одајемо вам почаст и обавезујемо будућа покољења да следе ваш пут за добробит Србије», навео је Вучић.

фото Лола Ђорђевић

Свечаној академији су присуствовали и представници удружења ветерана, припадници Војске Србије, Министарства одбране, као и гости из јавног, културног и верског живота.

МО Србије

Лола Ђорђевић