Генерално тужилаштво Украјине издало је налог за хапшење бившег гувернера Одеске области Михаила Сакашвилија, саопштио је лист „Хромадске“, позивајући се на представника Тужилаштва Андреја Лисенка.


„Генерално тужилаштво припремило је и предало председнику Националне полиције Украјине Сергеју Књазеву одлуку о потерници за Сакашвилијем, који је побегао из притвора током његовог транспорта до истражитеља Безбедносне службе Украјине“, рекао је Лисенко.

Генерални тужилац Украјине Јуриј Луценко изјавио је да тренутно бивши председник Грузије Михаил Сакашвили има статус „бегунца из притвора“ и да тужиоци могу да затраже строжу превентивну меру, уместо кућног притвора.

У уторак ујутро претресен је Сакашвилијев стан у Кијеву. Сам политичар се попео на кров осмоспратнице у којој живи и запретио је да ће скочити. Он је касније ухапшен и полиција га је извела из куће, ставила у кола и покушала да га одвезе, али присталице политичара организовале су нереде, блокирале ауто и избушиле гуме. Затим су га присталице на силу ослободиле из полицијског комбија и заједно са њим дошле до Врховне раде где су захтевале опозив председника Порошенка и оставку руководстава Тужилаштва и Безбедносне службе Украјине.

Извор: Спутњик

Тагови: ; ;