Према мишљењу експерта специјалних служби сви говори Михаила Сакашвилија координисани су са америчким службама које делују као «манипулатори из сенке».

«Као прво морамо схватити да су сви наступи Сакашвилија и Службе безбедности Украјине (СБУ) резултат притиска од стране америчких служби чији се представници налазе на трећем спрату зграде СБУ. Уз Сакашвилија су увек 3-4 америчка човека који и не покушавају да сакрију припадност америчкој војсци»- рекао је војни експерт Валериј Малеваниј за ТВ канал «Звезда».

«У овом моменту не постоји ни једна активност Сакашвилија која није координисана са Американцима. Зашто је њима потребан Сакашвили? Само због притиска на Порошенка како би се повећала активност «АТО» у Донбасу»- додао је он.

 

Према мишљењу експерта Сакашвили се налази у улози «пешака» у овој игри и има официрски статус у ЦИА.

«Порошенко тренутно не жели да дубоко «задире» јер би то утицало на његову каријеру. А ако она пропадне пропадају и милијарде које се налазе у америчким банкама. Преврат је могућ али Сакашвили неће постати председник Украјине, јер је он политички леш. Он је обични официр ЦИА и просто је неопходан за овај процес»- наводи Малеваниј.

Подсетимо СБУ је у уторак ујутру ухапсила Сакашвилија у његовој кући. То није било једноставно јер се Сакашвили скривао у поткровљу одакле се обраћао својим присталицима. После одређеног времена полицији је пошло за руком да га ухапсе и убаце у минибус. Међутим присталице Сакашвилија су блокирале микроаутобус и ослободиле га.

 

 

ТВ Канал Звезда

 

 

Превод:В.Т./Њуз Фронт

Тагови: ; ;