Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас у Београду са министром спољних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом са којим је разговарао о билатералним односима, економској сарадњи и о учешћу турских компанија у регионалним инфраструктурним пројектима.

Председник Вучић је истакао да Србија остаје посвећена даљем унапређењу билатералних односа и сарадње у свим областима од обостраног интереса, као и наставку редовног политичког дијалога на високом и највишем нивоу.

„Србија очекује да ће почетак рада Високог савета за сарадњу између Републике Србије и Турске Републике, чије је формирање предвиђено заједничком политичком декларацијом потписаном приликом поменуте посете председника Ердогана, дати посебно велики допринос даљем јачању односа двеју држава,“ истакао је председник Вучић и нагласио да ће до краја године отворити још две нове турске фабрике у Лебану и Житорађи.

Он је изразио задовољство нивоом билатералних односа који су достигли највиши ниво до сада, о чему сведочи и велики број размењених посета званичника у протеклом периоду, међу којима је, свакако, најзначајнија посета председника Турске Републике Реџепа Тајипа Ердогана Републици Србији.

Председник Вучић је захвалио на подршци коју Турска, која је и сама кандидат за чланство у Европску унију, даје Србији по питању евро-интеграција.

„Економија је област којој морамо посветити кључну пажњу. Верујемо да ће будући рад Високог савета за стратешку сарадњу бити у функцији боље економске сарадње. Очекујемо веће присуство турских компанија и повећање турских инвестиција у Србији у наредном периоду”, истакао је председник Вучић.

Министар Чавушоглу је оценио да је посета председника Турске Ердогана Србији била одлична и захвалио је председнику Вучићу на личном доприносу у организацији посете.

„Србија је искрени пријатељ Турске и оно што Ви радите најбоље је за Вашу земљу, али и за читав регион,“ истакао је министар Чавушоглу.

Извор: Пресс служба председника

Тагови: ; ;