Емир Кустурица изјавио је да је тврдња да он некоме отима земљу, посебно бошњачку, заснована на мржњи и ономе у чему ти који такве тврдње износе живе већ 30 година, од како су почели да вређају њега и његову породицу.

Он је ово изјавио после рочишта које је у Основном суду у Вишеграду одржано поводом тужбе против Ћамила Дураковића и фирме «Аваз-Рото прес» Сарајево, због текстова објављених у «Дневном авазу». Кустурица каже да је Дураковић изнео нетачне податке о његовом наводном отимању бошњачке земље и «прању новца» и да је реч о класичној клевети.

— Ја јесам пар пута «опрао» новац, али онај који ми је остао у фармеркама и који је опрала машина за веш, а ово на шта су они алудирали, то није постојало — истакао је Кустурица.

Он је навео да има толико комисија, инспекција — пореских и разних других, тако да би сигурно утврдили да ли је опрано хиљаду марака, а не његових стотину динара у старом џепу.

Дураковић је раније изјавио да се Резерват биосфере «Дрина», који би требало да веже националне паркове «Tара» у Србији и «Сребреница» у БиХ, не може градити без посебне сагласности преко приватних поседа Бошњака и заобићи српска села, а као кривца означио је Кустурицу.

Редитељ је одговорио да га Бошњаци оптужују за успостављање Националног парка «Сребреница», те да се понављају креманске лажи да се због њега неће моћи градити, гајити стока, сећи шума.

— Tо је толико реално као и покушај Дураковића да фекалијама које Дрином стигну до Сребренице дода и оне сребреничке, па их врати узводно — узвратио је тада Кустурица бившем начелнику општине Сребреница.

 

Новости

Тагови: ; ; ; ;