Бакир Изетбеговић је човек опасних намера — рекао је министар одбране Александар Вулин поводом иступа бошњачког члана председништва БиХ на прес конференцији у Београду. 

«Не можете да нађете потез Изетбеговића који води ка миру и ка разумевању», оценио је Вулин.

фото: Лола Ђорђевић, Њуз фронт

«Изетбеговић је показао не само једно људско непоштовање и непристојност, него је још једном потврдио да је он цовек опасних намера, човек иза чије политике може само да се изроди сукоб», рекао је Вулин.

Министар је оценио и да је Изетбеговић човек који плански, намерно ради на урушавању Босне и Херцеговине и на покушају да БиХ буде потпуно нефункционална земља, као и да се, ако је икако могуће, посвађа и са самом собом, али и са свим земљама у окружењу.

Вулин сматра и да председник Александар Вучић нема са ким да разговара, када је мир у питању, са Бошњацке стране у БиХ, али да грађани Србије могу да буду поносни на председника Вучића и стрпљење које показује.

«Његова уздржаност и стрпљење су такви да можемо бити поносни на њега као председника. Да будемо поносни са којом упорношћу он стално прелази преко увреда које долазе од Изетбеговића, преко покушаја убиства који још увек није расветљен у Сребреници», истакао је Вулин.

«Ми на Вучића можемо да будемо поносни, али грађани БиХ немају на кога да буду поносни у свом руководству», оценио је Вулин.

www.srbijadanas.com/

 

Тагови: ; ; ; ;