Влада Црне Горе демантовала је писање приштинских медија да је договорено да премијер Душко Марковић посети Приштину крајем јануара наредне године.

© Fotolia/ Kichigin19

„Термин посете премијера Душка Марковића Косову није договорен“, саопштено је из Владе Црне Горе, а поручено је и да је питање демаркације за Подгорицу завршена ствар.

Приштински медији пренели су раније да је посета премијера Марковића Приштини договорена синоћ у Бриселу, а из Владе Црне Горе кажу да је косовски премијер Рамуш Харадинај позвао црногорског премијера да посети Приштину, а да ће, како се наводи, два кабинета тек договорити термине.

„Премијер Марковић том приликом је рекао колеги Харадинају да у вези са демаркацијом границе нема, нити ће бити промене става Црне Горе и позвао је Косово да у парламенту потврди споразум, што је више пута затражено и са највиших адреса у Бриселу и Вашингтону“, рекао је за агенцију МИНА шеф Бироа Владе Црне Горе за односе са јавношћу Срђан Кусовац, преноси РТЦГ.

Портал „Газета експрес“ пренео је да ће Марковић боравити у Приштини између 20. и 30. јануара наредне године, додајући да ће једна од тема бити демаркација граничне линије са Црном Гором, што је предуслов за визну либерализацију за грађане Косова.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;