Москва: преко 800 бетонских баријера на најпрометнијим местима

Око 800 бетонских блокова биће постављено на најпрометнијим местима у Москви пре 30. децембра због безбедности за време новогодишњих празника, саопштила је  градска Служба безбедности.


„Око 800 бетонских баријера биће постављено у близини најпрометнијих метро станица и на другим местима масовних скупова од 28. до 30. децембра“, наводи се у саопштењу, преноси Тас с.

„Систематски посао организовања сигурних зона, ограђених баријерама које спречавају возила да уђу у зоне где се налазе људи, спроводи се већ неколико година у Москви. Уочи прослава великих размера, посебна пажња је усмерена на безбедносне мере“, додаје се у саопштењу.

Према извештајима медија, све безбедносне службе у Москви су у стању приправности.

За време прослава мере безбедности у граду биће посебно појачане. Поред подизања бетонских баријера, биће постављене и сигурносне камере помоћу којих ће ситуација бити праћена.

Поред тога, на улазима у области где ће се прославе одржавати, биће такође припадници безбедносних снага које ће ручно и уз помоћ детектора метала проверавати посетиоце.

Подсетимо, раније је објављено да ће више од 46.000 припадника снага безбедности обезбеђивати Москву од 30. децембра до 8. јануара.