Скот: Захтев за дипломатски статус Центру у Нишу „није у реду“

Амерички амбасадор у Београду Кајл Скот изјавио да би Србија требало да буде „сумњичава“ поводом захтева о додели дипломатског статуса Српско-руском хуманитарном центру у Нишу и оценио да такав захтев „није у реду“.

 

Скот: Захтев за дипломатски статус Центру у Нишу "није у реду"

 

Скот је рекао да „бука око тог центра долази од оних који желе да ватрогасци обучени за пружање помоћи у ванредним ситуацијама добију дипломатски и територијални имунитет“.

„То није нормално. И ми и руководство Србије би требало да се запитамо – зашто је то толико важно за Москву и зашто то захтевају. Шта ми кажемо? У вези са овим Србија би требало да буде пажљива и сумњичава, јер тај захтев није уреду“ – рекао је Скот за Блиц.

Он је поручио да ће САД наставити да буду сумњичаве и да се питају шта су крајњи циљеви за евентуално давање дипломатског статуса том центру.

Скот је истакао да „не види зашто би будућа војска Косова била претња већа него војске држава у региону“, а на питање када ће Срби престати да се љуте на Американце амерички амбасадор је одговорио да је то „питање за Србе“, а не за њега.

Коментари: