Ђурић: Блокада манастира на КиМ чин безумља

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је данас да јучерашња блокада манастира Пресвете Богородице у Ђаковици од стране Албанаца представља чин безумља.

„Поставља се питање шта овде раде хиљаде припадника КФОР-а, Еулекс-а и свих мисија када нису у стању да обезбеде да четири монахиње могу да дишу и да живе слободно?“, рекао је Ђурић за РТС.

Додаје, да они који су блокирали српске монахиње у манастиру не схватају да су оне иза манастирских зидина много слободније од њих који су у „оковима мржње, жеље да се други народ затре“.

„Права слобода лежи у љубави, то би могли од Божића да науче“, рекао је Ђурић.

Како каже, Божић се на КиМ прославља у дубоком уверењу свих да је борба за останак српског народа благословена и у неисцрпној жељи за слободом.

„Зато ћемо ми, председник и влада и народ, сложно и у овој години наставити да се боримо за то да овде опстанемо и помогнемо нашем народу, уверени у то да је то достижно и да у многоме зависи од нас самих“, навео је Ђурић.

Упитан за захтев о измени Закона о Специјалном суду за ратне злочине ОВК који је изазвао несугласице у косовској скупштини, Ђурић је рекао да се Србија залаже за то да ратни злочинци буду кажњени, али да, с обзиром да Србија није консултована при оснивању овог суда не треба сада њој да се обраћају за помоћ у решавању сукоба.

„Како је председник Вучић прецизно приметио, оснивање тог Специјалног суда и његов рад, па и садашња ситуација, ствар су односа између Албанаца и њихових партнера и пријатеља. Нису нас питали кад су оснивали тај суд, када је можда и могло да се договори да то заиста буде међународни суд, немој ни сада да нас зову када су се посвађали“, навео је Ђурић.

 

Танјуг