Комисија Светске антидопинг агенције (ВАДА), коју води Ричард МкЛарен, тесно је повезана са америчким ФБИ-ом. Ово су успоставили хакери из Fancy Bears. Према њиховим подацима, циљ МкЛареновог рада није био да се бори против допинга, већ да прошири контролу ВАДА над МОК-ом.

Хакерска група Fancy Bears  известила је о приступу кореспонденцији званичника Међународног олимпијског комитета (ИОЦ). Према њиховим речима, комисија ВАДА коју је предводио Ричард Мкларен извршио је политички поредак да протера Русију са учешћа на Зимским олимпијским игарама 2018. године у Пјонгчангу.

Хакери из Фенси Медведа кажу да циљ МКЛарена није да се бори против допинга, већ да ојача свој положај у борби против МОК-а. Поред тога, Познато је да су представници Сједињених Држава и Канаде имали намеру да искључе Европљане из руководства Олимпијског покрета.

Као подршка њиховим речима, хакери су објавили писмо које је упутио директор правних послова МОК-а, , упућен генералном директору Комитета Кристофа де Капера и другим званичницима МОК-а.

Раније, након резултата извештаја независне комисије ВАДА на челу са Ричардом МкЛареном, Русија је оптужена за мешање државе у допинг систем земље.

ТВЦ.РУ

Тагови: ; ; ;