Председник Анатолиј Бибилов положио је венац на споменик Виталију Чуркину у Источном Сарајеву.

Споменик руском амбасадору у УН подигнут је у Сарајеву од стране власти Републике Српске у знак захвалности за чврст став и велике напоре које је Витали Чуркин направио да би окончао војне операције у Југославији.

Анатолиј Бибилов положио је венац на споменик у боје осетске тробојнице. Приметио је велике заслуге Виталија Чуркина и Јужне Осетије.

«Виталиј Чуркин је увек био на челу политичке борбе, у УН-у бранио је не само интересе Руске Федерације, већ и интересе Јужне Осетије, интересе истине, уживао је велико поштовање и љубав у нашој републици», рекао је он.

На догађају су присуствовали начелник Општине Источно Сарајево, Љубиша Чосић и амбасадор Русије у Босни и Херцеговини Петр Иванцов.

Делегација Јужне Осетије посетила је и гробље где су сахрањени руски добровољци.

Бибилов: Русија најважнији пријатељ Јужне Осетије и Републике Српске

Раније у граду Бања Лука, Анатолиј Бибилов положио је цеће на споменик деци која су умрла у Републици Српској одмах након рођења због одбијања да пропусти републику потребним кисеоником за своје животе.

Службена посета председника Републике Јужне Осетије Републици Српској трајаће до 13. јануара.
Пут Анатолија Бибилова прати Шеф Председничке управе Игор Козајев, министар иностраних послова Дмитриј Медојев и саветник министра иностраних послова Гела Валиев.

 

Тагови: ; ; ; ; ; ;