Путин: Турска нема ништа са нападом на руску базу у Сирији, зна се ко има

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да му је турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао да Турска нема ништа са нападом на руску базу у Сирији у суботу, 6. јануара и да се зна ко је „подбадач“ иза напада дрона, пренели су руски медији.

Он је током састанка са представницима руских медија у Москви говорио и о Северној Кореји, чијег је лидера Ким Џонг Уна оцијенио као „паметног и зрелог“ и додао да је Ким победио у последњем спору Пјонгјанга са Сеулом и Западом у вези са нуклеарним и балистичким програмом Северне Кореје.

Руски председник је напоменуо да се проблем са Пјонгјангом може решити само преговорима.

Путин је рекао и то да су оптужбе о умешаности Москве у председничке изборе у САД, као и о плановима мешања Русије у предстојеће изборе у Италији „бесмислица“.

 

Путин током састанка са представницима руских медија у Москви

Руски председник је додао да су оптужбе о плановима за мешање у изборе у Италији измишљене са циљем да се наруше економске везе Москве и Рима.

Говорећи о односима Русије и САД, Путин је нагласио да Вашингтон треба да ради на унапређењу односа две земље, а не Москва и да се нада да ће Вашингтон да схвати да оптужбе против Москве само штете интересима САД.

Блиц/ Срна

Коментари: