Колинда Грабар Китаровић посетила је фабрику Борово, која између осталог производи «жуте зенге», обућу коју су у рату носили хрватски војници, а које је она имала у колони током обележавања годишњице пада Вуковара.

 

 

«Драго ми је да је након колоне сећања јако пуно људи у земљи и иностранству препознало вредност и квалитету производње Борова», казала је Колинда Грабар Китаровић, која се том приликом фотографисала са «жутим зенгама» у рукама.

Та фотографија одмах је постављена на њеној Фесјбук страници, што је део хрватских медија протумачио као «прикупљање јефтиних политичких поена».

Педседница Хрватске је обишла погоне Борова, а посебно се задржала разгледајући «жуте зенге», које је носила у прошлогодишњој вуковарској колони сећања 18. новембра, а које су током рата носили ветерани из Вуковара 1991. године, пренела је Хина.

Колинда Грабар Китаровић је рекла и да својом посетом Борову жели да да подршку подстицању домаће производње и отварања нових радних места у Борову, Вуковару и целој Славонији, Барањи и Срему.

Рекла је и да ће после подне у Илогу уприличити пријем поводом годишњице међународног признања Хрватске и завршетка процеса мирне реинтеграције хрватског Подунавља те да очекује да ће се пријему одазвати већина амбасадора акредитованих у Загребу.

Упитана шта очекује од најављене посете БиХ, одговорила је да у првом реду очекује помак у билатералним односима.

Тагови: ; ;