Потпредседник Владе Расим Љајић каже за РТС да није могао да верује када је чуо да је Оливер Ивановић убијен, као и да је сада једино важно да се открије ко је починилац убиства, мада не верује да ће се то догодити.

Расим Љајић, гостујући у Дневнику РТС-а, није могао да сакрије емоције због убиства Ивановића.
Указао је да је често Ивановића питао зашто остаје у Косовској Митровици после свега што му се догодило.

«Осуђен је на правди бога а сада и убијен, испада да је био сигурнији у затвору него на слободи», рекао је Љајић.

Нагласио је да је разговарајући са неким заједничким пријатељима сазнао да је последњих дана Ивановић био веома забринут.

Истакао је да је суштина да се открије ко су починиоци убиства, али је на питање да ли верује да ће се то догодити рекао да не верује.

«Ако ме питате искрено, не верујем», додао је Љајић.

Указао је да «морамо да учинимо да апсолутно све службе и институције буду укључене у расветљавање убиства, као и да је веома важно да тражимо подршку међународних институција на КиМ».

На питање да каже како памти Ивановића, Љајић је истакао да је био најбољи политичар са Косова, који није био подобан ни Србима и ни Албанцима, управо због умерености и тражења компормиса.

«Био је мета напада и критика са свих страна… Разговарао сам с њим о томе. Он је разумео ту реалност и хтео је да је мења на демократски начин и то је главна разлика између њега и осталих. Био је сметња свима», рекао је Љајић.

РТС, Танјуг

Тагови: ; ; ;