Министарство спољних послова Руске Федерације обајвило је званично саопштење поводом данашњег убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици.

Са жаљењем смо сазнали за убиство познатог политичара О. Ивановића, једног од лидера Срба који живи на северу Аутономне покрајине Косово 16. јануара. Изражавамо наше најдубље саучешће својој породици и пријатељима, — наводи се у саопштењу.

Оштро осуђујемо овај одвратан чин. Мешање политичких рачуна на овај начин доприноси расту атмосфере терора, повратка међуетничког сукоба у региону. Позивамо све међународне присутности на Косову, у складу са постојећим мандатима, да предузму свеобухватне мере за спречавање евентуалних инцидената у покрајини.

Очекујемо да ће релевантне структуре спровести детаљну истрагу о инциденту и идентификовати починиоце који ће сносити казну коју заслужују.

Лидер Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ Оливер Ивановић убијен је у пуцњави која се јутрос догодила у Косовској Митровици. На Ивановића су, како се наводи, пуцали док је улазио у просторије своје странке.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;