Председнику Србије Александру Вучићу одобрена је посета Косову, објавио је Радио Слободна Европа.

 

 

Јетљир Зуберај, шеф кабинета  Беџета Пацолија, потврдио је за тај радио да је Александру Вучићу одобрен захтев да посети Косово.

“На основу захтева који је председник Србије поднео институцијама Републике Косова о посети Косову, ми смо му издали дозволу и очекујемо да ће се понашати добро и поштовати правила дозволе током боравка у Републици Косово“, рекао је Зуберај.

Вучић је поднио захтев да посети Косово у суботу и недељу, 20. и 21. јануара.

Из Вучићевог кабинета у уторак је саопштено да ће Вучић прво посетити Косовску Митровицу, Грачаницу и Лапље Село «како би био и разговарао са Србима на Косову и Метохији».

Подсећамо, Вучић је раније изјавио да је убиство Оливера Ивановића терористички акт и да ће се Србија према том акту тако и односити.

“Починиоци овог акта биће ухваћени, ако их не пронађу они који то морају да учине, учинићемо ми“, навео је Вучић.

Како је рекао, на седници Савета је договорено и упућено је писмо органима Еулеxа и Унмика са захтевом да државни органи Републике Србије учествују у спровођењу истраге на територији Косова и Метохије.

“Зато што смо уверени да би то значило и откривање истине о убиству Оливера Ивановића. Пронаћи ћемо убицу или убице. Немам овлашћења да у овом тренутку говорим о сазнањима којим располажемо. Нећу да шпекулишем, али има интересантних детаља који указују на могуће починиоце“, додао је Вучић.

Међутим, косовски министар правде Косова Абељад Тахири навео је да ће истрагу о убиству Оливера Ивановића водити једино институције Косова.

Тагови: ;