Полицајац Драгомир Судар, који се на православни Бадњи дан нашао на селфију младића (24) који је имао шајкачу с кокардом на глави, премештен је са свог радног места, након што је спорна фотографија осванула на друштвеним мрежама и пошто се у све укључила Полицијска управа осјечко-барањска.

Против 24-годишњака одмах је поднесен оптужни предлог из Закона о прекршајима против јавног реда и мира, док је против полицајца начелник Полицијске управе покренуо дисциплински поступак.

Спорни селфи настао је када је група мушкараца, махом из Тење, отишла у шуму по храст који верници православне вере традиционално пале на свој Бадњи дан.

«Глас Славоније» пише да им у полицији није речено на које радно место је премештен, али је потврђено да Судар више не ради тамо где је радио до настанка спорне фотографије.

МУП истиче да је против тог полицајца отворен дисциплински поступак због теже повреде службене дужности.

— Такође вас обавештавамо да је полицијски службеник у складу са законским прописима премештен на друго радно место за које је прописан нижи коефицијент сложености послова — одговорили су из МУП-а на захтев «Гласа Славоније».

 

Новости

Тагови: ; ; ; ; ;