Жене из Немачке биле су организоване покрет «12 децибала» усмерен против насиља миграната пристиглих са Блиског Истока и из Африке, преноси изралески «9 канал».

 

Кад су пре годину дана руски медији говорили о сексуалном насиљу миграната у Немачкој као одговор долазио је подсмех и оптужбе за пропаганду. Данас су Немци буквално принуђени да формирају одреде самоодбране како би се заштитили од миграната.

 

«120 децибела је запремина конвенционалног џепног алармног уређаја, које многе жене данас носе са собом. 120 децибела је назив нашег протеста против увезеног насиља. Урадите исто као и ми и кажите им под хештагом # 120дб о вашем искуству, накупљеној током сусрета са странцима, насиљем и малтретирањем «, зову активисти протеста.

 

У видео снимку објављеном на званичном каналу покрета види се како активисткиње оптужују немачке власти да су својом мигрантском политиком довеле до тога да мигранти силују и убијају немачке жене и девојке.

 

«Ви сте нас жртвовали. Пропагирате феминизам а у ствари сте непријатељи жена»- говори жена на видео снимку и позива жене да са хештагом # 120дб  пишу о сусретима са мигрантима и нападима.

 

 

Учеснице покрета напомињу о неколико случајева напада миграната. У граду Кандељ мигранти су убили петнаестогодишњу девојку у енглеском граду Ретердаму су Пакистанци силовали више девојчица,у Штокхолму је мигрант улетео у масу људи.

 

«Они нас чекају увек. Када шетамо парком,кад се враћамо ноћу с посла кући, док чекамо аутобус. Ви нас не штитите.Не штитите наше границе.

 

Активисткиње говоре како су оне «кћери Европе» и како ће се стално власти обавештавати о нападима миграната.

 

«Пошто држава не жели да нас заштити ми узимамо судбину у своје руке»- наводи активисткиња.

 

Тагови: ; ;