Амерички војници у униформи Одреда народне самоодбране сиријских Курда (ЈПГ) могли би да постану циљ операције Оружаних снага Турске у Сирији, изјавио је турски премијер Бекир Боздаг.

„Ако терористи (ЈПГ) не напусте сиријски Манџаб почећемо војну операцију у подручју Сирије, као и у региону источно од реке Еуфрат. Притом, амерички војници у униформама ЈПГ могу да постану циљеви операције наших Оружаних снага“, изјавио је Боздаг за телевизију Си-Ен-Ен Турк.

Боздаг је у среду позвао Вашингтон да уложи напоре како би спречио сукоб америчких и турских војника на северу Сирије. Према његовим речима, Анкара ради све како би се то избегло, али напоре треба да предузму обе стране.

Турска је синоћ саопштила да је недалеко од курдске енклаве Африн у Сирији погинуло осам турских војника. Пет војника, како је наведено у саопштењу, погинуло је у нападу на тенк турске војске. У истој области погинула су још три војника.

Од почетка турске офанзиве „Маслинова гранчица“ погинуло је 13 турских војника и најмање двадесет четворо њима блиских бораца сиријске опозиције.

 

Спутњик

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;