У Беранама, на које је протеклих дана извршена права инвазија министара и политичара владајуће ОДПС, али и лица из криминогених структура, откривене су прве куповине гласова. Како су полицији пријавили из Демократске Црне Горе у суботу вече у приградском насељу Будимља откривен је пункт, напуштени објекат, испред кога се у суботу вече и данас окупљао већи број грађана.

фото: Новости

— Сазнања говоре да се ту врши куповина гласова за рачун ДПС, утврдиле су Демократе.

— Фотографисали смо и возило без регистарских ознака испред Центра за културу у Беранама, у којем се налази бирачко место број. Из овог аутомобила врши се кривично дело, кршењем изборних права и слобода грађана, саопштиле су Демократе.

На 50 метара од бирачког места у месту Буче, у Беранама, откривен је штаб ДПС у којем се спроводе нелегалне активности. Штаб је стациониран у кући Р. Г., који је у блиском сродству са Вуком Голубовићем, бившим председником Општине Беране и функционером ДПС. Испред куће се налазе два возила без регистарских ознака. Такође, испред штаба је примијећен и М. Г., директор О.Ш. «Вукашин Радуновић».

Посланик Демократа, Миомир Пејовић, тренутно се налази у Центру безбједности у Беранама, где подноси кривичну пријаву у вези са овим пунктом ДПС-а и нелегалним активностима који се у њему спроводе.

Постављамо питање надлежнима у овом случају Управи полиције зашто не реагују, кад је очигледно свима да се у Беранама врши купивина гласова у име ДПС, саопштавају Демократе.

Грађански покрет УРА саопштио је да је поништен гласачки листић који је један бирач фотографисао…

Иначе, у петак вече неколико беранских села обишао је премијер Душко Марковић, који је касне сате обилазио породице које нису присталице ДПС у ком је он и заменик Мила Ђукановића.

У Беранама од суботе вече бораве припадници САЈ МУП Црне Горе који су јуче дислоцирани у оближњу Андријевицу.

 

Извор: Новости

Тагови: ; ; ;