Москву је данас погодила „Арктичка инвазија“, која је донела рекордне количине снега и ледени арктички ваздух, изјавила је Татјана Поздњакова, главни стручњак Метеоролошке службе.

„Москва је у у центру великог циклона који се састоји од два мања — један долази са северозапада а други са Медитерана преко Балкана, што отвара пут за хладни арктички ваздух. Зато кажемо да је Москва под арктичком инвазијом“, рекла је она.​

Јуче је у Москви нападало 43 сантиметра снега, а једна особа је погинула када је на њу пало дрво, док је пет повређено у налетима мећаве.

Око 3.000 домаћинстава у Московском региону остало је без струје због великих снежних падавина.​

Авио-компанија „Аерофлот“  је отказала 33 лета са московског аеродрома „Шереметјево“, као и слетање на њега, док је девет летова одложено.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин саопштио је да због снега који ће падати целе ноћи ђаци у понедељак не морају да иду у школу.

„Велике снежне падавине наставиће се до сутра. Ситуација у саобраћају сигурно ће бити компликована. Боље је уздржати се од употребе аутомобила. Присуство у школама није обавезно“, написао је он на свом налогу на Твитеру.

https://rs.sputniknews.com

Тагови: ; ;