Јутјуб: Немамо доказе да се Русија мешала у „брегзит“

Компанија Јутјуб није пронашла доказе који указују на било какво мешање Русије у референдум о изласку Велике Британије из Европске уније, саопштила је директорка компаније задужена за везе с државним структурама Џунипер Даунс.

Јутјуб: Немамо доказе да се Русија мешала у „брегзит“

У Вашингтону је одржана расправа Парламента Велике Британије посвећена „лажним вестима“. Састанак је одржан у оквиру посете делегације Комитета Велике Британије за дигиталне технологије.

У расправи су учествовали представници компанија Гугл, Јутјуб, Фејсбук и Твитер и телевизија Си-Ен-Ен и Си-Би-Ес.

„Спровели смо брижљиву истрагу у вези с референдуму о ’брегзиту’ и нисмо пронашли доказе о мешању. Прегледали смо све рекламне објаве које имају било какву везу с Русијом и нисмо пронашли доказе за то да су наши сервиси коришћени за мешање у одржавање референдума“, изјавила је Даунсова.

Комитет је још пре годину дана објавио да планира да спроведе истрагу о таласу дезинформација који постаје све већи проблем широм света. У оквиру широке истраге посланици су планирали да анализирају питање о наводном мешању Русије у референдум о „брегзиту“ 2016. године, без обзира на то што су представници Владе Велике Британије саопштили да немају никакве потврде о таквом мешању.

 

Спутњик

Коментари: