Путин Нетанијахуу: Не стварајте нове опасне спирале сукоба

Председник Русије Владимир Путин поручио је у суботу увече, у телефонском разговору с израелским премијером Бењамином Нетанијахуом, да Москва сматра да је потребно избегавати потезе који би могли да створе нову спиралу опасног сукобљавања на Блиском истоку.

Путин Нетанијахуу: Не стварајте нове опасне спирале сукоба

Двојица лидера су разговарала о ситуацији проистеклој након дејстава израелске авијације, која је извела ракетне нападе на циљеве на територији Сирије, саопштио је Кремљ.

Нетанијаху: Израел има право да се штити

Прес-служба израелског премијера саопштила је нешто раније да је Нетанијаху у телефонском разговору с Путином истакао да јеврејска држава има право да се штити од напада с територије Сирије.

Разговор је одржан поводом наглог заоштравања ситуације на сиријско-израелској граници, где је у току дана оборена иранска беспилотна летелица и изгубљен израелски ловац Ф-16 који је бомбардовао сиријску територију под снажном ватром ПВО снага те суседне земље.

„Недавно сам разговарао с руским председником Владимиром Путином и у разговору сам потврдио наше право и обавезу да се штитимо од напада с територије Сирије“, навео је Нетанијаху, а преноси његова прес-служба.

Двојица лидера су се, како је наведено у саопштењу, договорила да се настави координација руске и израелске војске ради избегавања конфликтних ситуација у Сирији.

 

 

Коментари: