Градоначелник Загреба Милан Бандић је, вече уочи посете председника Србије Александра Вучића, поручио да дијалог између Хрватске и Србије нема алтернативу, као и да српског председника неће дочекати усташе јер, како је рекао, усташа у том граду нема.

На хитно сазваној конференцији за новинаре Бандић је говорио о актуелном политичком тренутку.
Бандић, иначе, председник Странке рада и солидарности, који проводи шести мандат на функцији градоначелника Загреба, рекао је да оно што се последњих седам дана догађа у Хрватској и Србији тражи одговорност.

„Важно је ово што се догађа задњих недељу дана и што ће се догодити сутра у Загребу“, оценио је Бандић и додао да је Вучићева посета изазвала „невиђену галаму”.

Сматра да је добро организовати дијалог јер је он, каже, неминован, а посету председника Србије је оценио „потребном и позитивном“.

„Док год најављују да ће Вучића у Загребу дочекати усташе, озбиљан дијалог није могућ“, упозорио је Бандић и истакао: „Дијалог између усташа и четника као историјски поражених није могућ. Али дијалог између Срба и Хрвата је могућ и потребан. Јер друге алтернативе нема.“

Коментаришући медијске написе у Београду и Загребу, Бандић је рекао да „Вучића неће дочекати усташе, јер их у Загребу нема“.

Танјуг

Тагови: ; ;