Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Чепурина, који му је уручио честитку министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова поводом Дана државности Србије.

„Прими моје срдачне честитке поводом националног празника Републике Србије – Дана државности.

Ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката убедљиво показују да се односи између наших земаља континуирано и продуктивно развијају.

Убеђен сам да ће успостављене, пре више векова, традиције пријатељства и узајамне подршке, које су и сад од фундаменталног значаја, непроменљиво доприносити даљем продубљивању билатералних веза у свим областима. То у пуној мери одговара интересима народа Русије и Србије, доприноси јачању безбедности у балканском региону.

Желим ти здравље, благостање и успехе у твојим подухватима“, наводи се у честитки Лаврова.

Фото: Лола Ђорђевић

На данашњем састанку разговарано је о активностима и плановима за даљи развој билатералне сарадње у наредном периоду, а посебан акценат стављен је на предстојећу посету министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Београду, 21. и 22. фебруара, у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Извор: http://www.srbija.gov.rs

 

Тагови: ; ; ;