Извештаји о стотинама или десетинама мртвих Руса у Сирији су дезинформација, изјавио у среду извор у руском министарству вањских послова.

«Наводи у западним медијима о стотинама или десетинама мртвих у Сирији је класична дезинформација», рекао је извор.

Си-Би-Ес је прошле седмице навео да су руски грађани који се боре у редовима сиријске војске 7. фебруара у сиријској провинцији Деир ел Зор наводно напали седиште «Сиријских демократских снага» (СДС) које подржава Вашингтон. Коалиција на челу са Сједињеним Америчким Државама је нанела ваздушне ударе по наведеним провладиним снагама.

Као што је раније руско Министарство одбране саопштило, сиријска милиција која је била у провинцији Деир ел Зор се 7. фебруара нашла под ватром због неусаглашености војних акција руске и западне стране при чему је рањено 25 милиција је рањено. У тој области нема руских војника, прецизирао је извор из Министарства одбране.

Поједини амерички медији јавили су да су наводни руски плаћеници убијени овог месеца у провинцији Деир ал-Зор у сукобу коалиције предвођене САД и провладиних снага. Амерички министар одбране Џејмс Матис рекао је да је видио ту информацију у медијима, али да њему није познато да има погинулих Руса у Сирији.

Тагови: ; ; ; ; ;