Председник Републике Српске Милорад Додик уручио је председнику Србије Александру Вучићу Орден Републике Српске на огрлици – највиши државни орден РС, и том приликом истакао да је одликовање израз поштовања за све што је председник Србије учинио за РС.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Вучић каже да је поносан на однос Србије и РС и да је то однос народа и људи, Српске и Србије у којем нема никаквих трзавица, љубоморе, зависти, нити политичких свађа и сукоба као што је увек међу Србима било.

Вучић је, након што му је председник Републике Српске Милорад Додик уручио Орден Републике Српске на огрлици, истакао да је тај орден велико признање.

«Увек мислите да својим радом нисте довољно заслужили, а ја сам га прихватио јер знам да још много тога можемо да учинимо и за наш народ у РС и да је много тога пред нама чиме можемо да олакшамо живот људима у Српској, да будемо још ближи једни другима иако мислим да смо својим односом, односом одговорности и озбиљности између руководства, показали како и на који начин гледамо у будућност», рекао је председник Србије.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Захвалио се Додику, као представнику нашег народа и других грађана РС, што су донели одлуку да му уруче орден.

Вучић је рекао је да никада Србија није никоме претила нити има намеру да то чини, али да хоће да српски народ буде слободан, свој на своме и да може да опстане на своја огњиштима, не дирајући ничија права, границе, ни у шта што би некога повредило.

(Фото: Лола Ђорђевић)

Милорад Додик честитао је Александру Вучићу Дан државности Србије и поручио да је одликовање, орден Републике Српске на огрлици, које му је доделио, израз поштовања за све што је учинио за РС.

«Одликовање је израз поштовања за оно што сте учинили за РС, за сарадњу коју имамо на институционалном нивоу, за разумевање услова у којима РС ради и функционише и за помоћ у много појединачних пројеката које сте подржали у РС», рекао је Додик.

Вучић, Додик и Пуповац(Фото: Лола Ђорђевић)

Председник Републике Србије Александар Вучић је данас у Београду са председником Републике Српске Милорадом Додиком и председником Српског националног већа Милорадом Пуповцем са којима је разговарао о положају српског народа у региону и односима државе Србије са Хрватском и Босном и Херцеговином, као и положају Републике Српске унутар БиХ.

Председник Вучић је нагласио да ће Србија снажније подржавати различите развојне пројекте, како у Републици Српској, тако и у српским срединама у Хрватској, не угрожавајући територијални интегритет суседних земаља и не дирајући у права других народа.

Тагови: ; ; ; ; ; ;