Данас, када се широм Србије обележава Светски дан деце оболела од рака, хумано срце Ноћних вукова закуцало је за октаву гласније. Гласније и од моћних двоточкаша на којима су пројурили улицама Београда, журећи да малишанима нацртају осмех. Малишанима који бију битку, ону најтежу-животну.

У борби са свакодневним проблемима и обавезама можда понекад поклекнемо, пожалимо се, тежак нам буде терет на плећима, а заборављамо она малена рамена која носе терет болести, а опет се не предају.

Не јадају.

Мале хероје, којима је свако јутро још једна победа, још један орден. на болешћу ослабљеним грудима.

 

Можда им не можемо помоћи, али најмање што можемо је да им покажемо да нису заборављени.

(фото : Лола Ђорђевић)

Да се нечега одрекнемо: кафе, кутије цигарета, изласка и донирамо средства за  изградњу и опремање новог дечјег хемато-онколошког одељења при Клиници за дечје интерне болести у Нишу.

Кампања под називом «И ја се борим» којом обележавају Светски дан деце оболеле од рака има за циљ подизање свести јавности о малигним обољењима код деце

 

(фото : Лола Ђорђевић)

На Тргу Републике су се већ око 11.00 почели окупљати Београђани да би учествовали у акцији под слоганом «и ја се борим» и пружили подршку тим малим херојима у њиховој најважнијој борби.

Активисткиње «Нурдора» су малишанима делиле зелене балоне, док су родитељи убацивали у «касице прасице» новац или слали СМС поруке за прикупљање новчаних средстава.

Као и прошле године, и ове су се Ноћни вукови одазвали позиву организатора. Колона моћних двоточкаша, се мало пре поднева појавила на Тргу Републике.

(фото : Лола Ђорђевић)

Праћени задивљени погледима малишана али и старијих упаркиравали су своје моћне машине, док су им активисткиње НУРДОРА делиле балоне.

Готово одмах су постали  «мета» малишана који су их помало бојажљиво али са усхићењем гледали. Они одважнији су се попут малих мачића узверали на моћне двоточкаше.

И готово одмах са Ноћним вуковима пронашли «заједнички језик».

(фото : Лола Ђорђевић)

Јер, ма колико ови момци изгледали опасно, и упркос предрасудама које људи о њима имају, испод тих прслука куца једно огромно, хумано срце.

Треба рећи да ово није први пут да Ноћни вукови учествују у овој, и оваквим акцијама. Не мали је број хуманитарних акција у којима су  учествовали.

(фото : Лола Ђорђевић)

Али, ови скромни момци, ретко о томе причају. Кажу, ту су да помогну , када је помоћ потребна. То је један од кодекса њиховог понашања, поред очувања традиционалних вредности, вере и православља, који Ноћни вукови Србије ( огранак Ноћних вукова Русије) у свакој прилици презентују

(фото : Лола Ђорђевић)

Тачно у 13 часова пут неба је полетело на стотине балона. Сваки са жељом за оздрављење, не само малишана оболелих од рака, већ свих тих малишана који неправедно носе терет болести на својим нејаким плећима.

Лола Ђорђевић

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;