Вашингтон ће промовисати своје интересе у Европи под изговором да обуздава Русију, а антируске санкције, које САД подстичу, коче привредну сарадњу између Русије и Немачке, каже шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

«Јасно нам је да је главна сметња за јачање пословне сарадње управо спирала санкција, коју су САД завртеле», истакао је Сергеј Лавров на састанку с руским и немачким привредницима, на маргинама Минхенске безбедносне конференције, преноси Тас.

Како је шеф руске дипломатије навео, јасно је и да «Европа мора да плаћа рачуне, али је ту још један објективан фактор, а то је почетак признавања да је такав положај ненормалан».

«Разумемо да постоје економски интереси, а Американци не крију да желе да промовишу своје интересе, пре свега претварајући се да обуздавају Русију», рекао је Лавров.

Према његовим речима, Москва се залаже за односе с Немачком који су «чак и с двосмисленим приступом појединим политичким проблемима, засновани на реалним националним интересима и Немачке и Русије».

«Ми ћемо наставити да чинимо све да се привредници, укључујући и немачке, осећају угодно у Русији», поручио је шеф руске дипломатије.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;