Бомбу у двориште америчке амбасаде бацио је, а затим се и убио, Далибор Јауковић (43), бивши припадник ЈНА, преносе црногорски медији. Према последњим информацијама, потврђен је идентитет нападача и у питању је управо Јауковић. Како пише црногорски портал ЦДМ, обдукција тела је завршена. Управа полиције ће у току дана организовати конференцију за медије, на којој ће саопштити више детаља.

 

 

На Фејсбук профилу Далибор је писао да је био одликован медаљом за заслуге у областима одбране и безбедности у СРЈ.

Живео је у Подгорици, а рођен је у Краљеву. Према нашим сазнањима, 1993. године се преселио у Црну Гору.

„Вечерње Новости“ незванично преносе да Јауковић није био ожењен и да нема породицу.

«Био је много фин и уважен човек. Некада је радио у Комбинат алуминијума у Подгорици где је остао без посла. Много је патио јер буквално није имао од чега да живи. Јауковићи су гласовито дробњачко браство. Корени су им у селу Придворица код Шавника. Велика га је мука натерала да ово направи» – казао је саговорник „Новости“ који је желео да остане анониман.

 

У Удружењу бораца ратова Црне Горе од 1990. кажу да су у шоку због свега што се десило.

«Пуцају људи због неправде. То није био обичан човек. Био је храбар на ратишту приликом НАТО агресије, док је у миру био заборављен. Живео је тешко након што је остао без посла. Можда је то превагнуло» – казали су за „Вечерње Новости“ саговорници у борачком удружењу.

 

 

Далибор је на Фејсук профилу објавио и повељу о одликовању са потписом Слободана Милошевића из 1999. године, а судећи по његовим објавама на друштвеним мрежама, био је противник уласка у НАТО.

«Не у НАТО кукала нам мајка» – једна је од његових објава, уз које је поставио фотографије својих војних одликовања.

 

 

Једна од његових порука на Фејсбуку из маја прошле године гласи овако: „Ако хоћеш свима да угодиш брзо ћеш прегорети, а ником неће бити стало до тога“.

На основу овог поста се донекле може закључити његово негативно расположење, које је вероватно преовладавало дуже време.

 

 

Тагови: ; ; ; ;