Три куће Срба повратника у месту Салаковац, северно од Мостара, изгореле су у последњих годину и по дана, а полиција је једну особу ухапсила.

Последња кућа изгорела је пре две ноћи, после чега је реаговала јавност, пренео је Кликс.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) Људевит Марић рекао је да је полиција спровела истражне радње због свих тих дешавања и да је јуче ухапсила једну особу.

«Због истраге која је у току, не можемо дати више детаља, али можемо рећи да је утврђен узрок пожара и да је једна особа ухапшена», изјавио је Марић.

Представник Координације српских удружења Мостара Душан Голо сматра да сама чињеница да су у кругу од 500 метара у годину и по изгореле три куће Срба представља алармантан податак.

Кантонални одбор СДП-а БиХ ХНК затражио је од МУП-а ХНК да у најкраћем могућем року јавности достави информације о пожарима који су се последњих месеци десили у три српске повратничке куће у Граду Мостару.

«Желимо веровати да су пожари плод несрећних околности, а не било какве или било чије намере», навео је СДП БиХ, истакавши да грађани не смеју да страхују за своју личну сигурност и сигурност своје имовине.

«Ако се, с друге стране, испостави да су пожари плод намере, тражимо хитан и неодложан проналазак и процесуирање одговорних особа», наведено је у саопштењу СДП-а.

Тагови: ; ; ; ;