„Многи данас у свету покушавају да врше притисак на Србију да она због ето неких погодности, које би се можда отвориле као што је чланство у Европској Унији, да Србија треба да води антируску политику», рекао је министар Ивица Дачић на свечаности поводом уручивања Ордена  пријатељства Руске федерације које му је уручио Сергеј Лавров.

(Фото: Лола Ђорђевић)

„Србија никад неће водити антируску политику. Ја волим Русију, али зато што волим и Србију! Онај ко би радио против нашег пријатељства с Русијом диркетно ради и против интереса Србије“, рекао  је Дачић, а његове речи су пропраћене громогласним аплаузом.

 

Опубликовано Lola Djordjevic 22 февраля 2018 г.

Министар Дачић је подсетио на то да  «када је Србији тешко, када наши непријатељи желе да помогну Косову непринципијелно и раде против интереса Србије, искрено речено, ја тад зовем Сергеја Лаврова“. Министар Сергеј Лавров је ову изјаву пропратио осмехом.

Орден пријатељства који је Руска Федерација доделила министру Дачићу, он је посветио свом преминулом оцу.

Министар Ивица Дачић (Фото: Лола Ђорђевић)

„Истог дана када је објављена вест да сам добио орден од Путина, умро је мој отац. Зато сам овај орден посветио њему и свим другим милиционерима, полицајцима и војницима који су се борили за Косово, као што је то и он радио“, рекао је Дачић и додао да овај орден нема цену.

Лола Ђорђевић

Тагови: ; ;