Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом у Вили «Мир» у Београду.

Председник Србије Александар Вучић састао се са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом у Вили «Мир» у Београду.

На заједничкој конференцији за новинаре, председседник Александар Вучић рекао је да данас обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа, током којих смо прошли «сито и решето», изгубили много људи борећи се за слободу народа.

Пренео је да му је Лавров уручио писмо председника Руске Федерације Владимира Путина у којем на веома леп начин говори о сарадњи две земље и будућим односима.

«Предао сам министру Лаврову писмо за председника Путина у захвалност за све што је уичинио на развоју добрих билатералних односа две земље и нади да их још више унапређујемо», казао је Вучић.

Рекао је да је написао још једно писмо у име грађана Србије за породицу Романа Филипова, припадника руске војске и замолио Лаврова да га преда.

«Завршио сам то писмо говорећи о храбрости која је задивила српски народ и грађане Србије. Завршио сам како се говорило у време највећих хероја, српских јунака ‘За јунацима се не плаче, за њима остаје шта су учинили’», истакао је Вучић.

Навео је да Србија и Русија имају све бољу трговинску размену која је у 2017. премашила две милијарде и шесто милиона долара.

Србија наставља да гради најбоље односе са Русијом

«Србија је на европском путу, али наставиће да гради најбоље односе са Руском Федерацијом, уз жељу да ти односи буду још бољи, рекао је председник Вучић.

«Претпостављам да ће бити различитих врста жеља и притисака да ти односи иду у другачијем смеру, али Србија ће бити на истој линији, поштоваће традиционалне односе и развијати најбоље односе са Руском Федерацијом», рекао је Вучић.

Председник је истакао да је Србија независна земља и да одлуке доноси самостално, и тако ће се и убудуће понашати

«А, да ли ће те одлуке у сваком тренутку свима да се допадну? Нисмо ми овде да бисмо били вољени од неких других, већ да би смо радили ствари које су најбољем интересу наше државе и нашег народа», рекао је Вучић.

Председник је пренео захвалност Лаврову на подршци коју Русија пружа, на поштовању територијалног интегритета, слободе и независности наше земље.

Вучић са Лавровом: Србија и Русија никада нису ишле једна против друге

Тагови: ;