Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова пренела је на Фејсбуку занимљивост са сусрета шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова и његовог српског колеге Ивице Дачића, који га је дочекао на аеродрому у Београду.

Марија Захарова (Фото: Лола Ђорђевић)

Захарова, која заједно са Лавровим борави у посети Београду, навела је да је, по доласку у Београд, Лавров «објаснио» Дачићу «тешка места филозофије» на примеру њиховог заједничког чланка за «Политику» и «Руску газету».

«Погледај, у новинама је фотографија на којој сам ја са краватом, а ти без. А данас си ти са краватом, а ја без. То је дијалектика», пренела је речи Лаврова Захарова, те је додала «не можете се расправљати око тога».

Захарова је објавила и заједнички текст Дачића и Лаврова за «Политику» и «Руску газету», те фотографију тог текста за «Политику», на којој Дачић нема кравату, а Лавров има, као и заједничку фотографију двојице министра на којој је обрнута ситуација.

Она је додала да руски министар у Србији има прилично богат распоред и својим пратиоцима на Фејсбуку поручила да ће их обавештавати и објављивати фотографије.

http://www.novosti.rs/вести

Тагови: ; ; ;