Виши суд у Београду закључио је првостепеном пресудом да је Сашко Богески убио провалника у самоодбрани у мају 2013. године.

 

Виши суд у Београду ослободио је данас оптужби Сашка Богеског који је у мају 2013. године ножем усмртио провалника Владимира Манића у свом стану у Жаркову, јер је закључио да је деловао у самоодбрани.
Ослобођен је од оптужбе да је извршио кривично дело убиство у прекорачењу нужне одбране.

Ово је првостепена пресуда и тужилаштво има право жалбе Апелационом суду.

Суд је, међутим, стао на становише да је Богески деловао у нужној обрани — која искључује постојање кривичног дела, док тужилаштво сматра да је дошло до прекорачења нужне одбране.

До трагедије је дошло када је Владимир Манић, који је од раније познат полицији, упао у стан породице Богески и тамо на Сашка насрнуо шрафцигером.

Богески се бранио кухињским ножем.

Након кошкања, Манић је побегао из стана са убодним ранама, а након 400 метара је пао и преминуо, пренели су раније медији.

Богески је, у својој одбрани прошле године, испричао да се те вечери спремао да легне, када је његова супруга, док је успављивала њихову ћерку, чула шумове у другој просторији и уплашила се да некога има у стану.

Како је рекао, помислио је да је у стану провалник и рекао супрузи да позове полицију. Узео је нож из кухиње и отишао у дневну собу где је видео једну особу која му је уперила батеријску у главу па јој није видео лице.

Замахнуо је ножем, али не зна да ли је ту особу исекао. Рекао је да се сећа да је провалник искочио кроз прозор.

Танјуг

Тагови: ; ; ;