Целокупно српско руководство је учинило немогуће, не памтим овако емотиван, званичан у сваком смислу, пријатан и братски пријем, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров након дводневне посете Србији.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је навео да не памти тако емотиван и пријатан пријем.

«Ивица Дачић и целокупно српско руководство је учинило немогуће, не памтим овако емотиван, званичан у сваком смислу, пријатан и братски пријем. Сматрамо да смо 180 година дипломатских односа обележили на најбољи могући начин», навео је Лавров, објављено је на сајту руског Министарства спољних послова.

Министар спољних послова Русије отпутовао је вечерас из Београда, а на Аеродрому «Никола Тесла» испратио га је српски колега Ивица Дачић.

Лавров је боравио у дводневној посети Србији у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа две земље.
Током посете шеф руске дипломатије састао се са највишим званичницима Србије.

Са председником Србије Александром Вучићем присуствовао је и свечаној презентацији мозаика у Храму Светог Саве на Врачару, на куполи висине од 65 метара.

Данас је имао и званичан састанак са министром Дачићем, а на конференцији за новинаре двојица министара су поручила да две земље имају широко подударање ставова у већини међународних питања.

Танјуг

Тагови: ; ; ;