“Интересантно је то да се за велики број људи који почине масовна убиства испостави да су били демократе. Али медији не говоре о томе».

Claudia Tenney (AP Photo/Mike Groll, File)

Републиканка из Њујорка Клаудија Тенеј разбеснела је јавност када је у радио интервјуу у среду изјавила да се на крају испостави да је “много” људи који су починили масовна убиства демократе.

Тенеј, конгресменка и гласна присталица 2. амандмана, изјавила је ово у току расправе о прошлонедељној масовној пуцњави у школи у Флориди, где је погинуло 17 људи.

У разговору који је вођен на радио станици WGDJ, Тенеј је изјавила да се боји да ће бити таргетиран велики број људи који легално поседује оружје, иако су они починили много мање злочина него било која друга група.

“Много је политике уплетено у ту тему”, рекла је Тенеј. “Интересантно је то да се за велики број људи који почине масовна убиства испостави да су били демократе. Али медији не говоре о томе”.

Тенеј која је у трци за реизбор није изнела никакве доказе који би подурпрели њене тврдње. На њену изјаву реаговале су демократе из Њујорка и Вашингтона.

Демократа Ентони Бриндиси твитнуо је да је њена “отровна реторика срамотна и ново дно”.

“Морала би да се извини како би нас поштедела додатне националне срамоте”, написао је Бриндиси.

Џералд И. Коноли твитнуо је да Тенеј дугује Америци искрено избињење.

Демократа Иван Лукаске посетио је да ово није први пут да Тенеј даје конторверзне изјаве.

Недељу дана раније бранила је бившег званичника Беле куће Роба Портер који је поднео оставку након што су у јавност изашле информације да је оптужен за насиље у породици.

Раније је назвала демократе који нису тапшали након Трамповог обраћања нацији “не-Американцима”.

У изјави датој након што је њен коментар осуђен она је рекла да јој је доста тога што либерали и медији покушавају да политизују трагедију и демонизују власнике оружја који поштују закон и конзервативне Американце сваки пут када се догоди страшна трагедија”. навела је Тенеј за Вашингтон пост.

https://www.b92.net

Тагови: ; ; ;