Црвена звезда продужила је уговор са руским нафтним гигантом ‘Газпром нефт’ до 2020. године.»Оно што је најавио генерални директор руске компаније Александар Ђуков приликом своје посете нашем клубу у октобру прошле године, сада је реализовано. После свечаног отварања куполе Храма Светог Саве, на којој је израду мозаика такође финансирао руски гигант, одржан је састанак руководства ‘Гаспром нефт’ и нашег клуба, на коме је озваничен наставак сарадње до 2020. године», наводи се на званичном сајту клуба.

Уговор су потписали председник Управног одбора, генерални директор ЈАД „Гаспром компаније Александар Ђуков и председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, у присуству генералног директора Нафтне индустрије Србије Кирила Тјурдењева, генералног директора црвено-белих Звездана Терзића и министра енергетикеу Влади Републике Србије Александра Антића.

«Ми подржавамо клуб већ много година, а такође активно доприносимо васпитању младих талената за српски фудбал. ФК Црвена звезда даје одличне спортске резултате, како у националном првенству, тако и на европској сцени. Склапање новог споразума је сасвим логичан наставак наше сарадње са клубом», изјавио је Ђуков.

Председник Мијаиловић се захвалио компанији ‘Газпром нефт’ за поверење које она наставља да указује клубу.

«Иза нас је осам година успешног рада, а сада смо обезбедили и пуних десет година сарадње. Компанија је била заједно са клубом у за њега најтежа времена и сада је са нама, када се у пуном сјају враћамо на европску арену. Верујем да ће наша сарадња, као и раније, јачати из године у годину и ми ћемо наставити заједно да радимо на реализацији многобројних пројеката на обострану корист. Ово је одлична вест не само за нашу вишемилионску армију навијача, већ и за српски спорт у целини».

Финансијски детаљи продужетка сарадње нису саопштени, али се још крајем прошле године спекулисало да ће доћи до повећања спонзорства на годишњем нивоу, које је до сада, по уговору из 2015. године, износило 4.500.000 евра по сезони, уз ‘јаче’ бонусе.

https://www.b92.net/

Тагови: ; ; ;