Амбасада САД у Подгорици, на коју је у ноћи између среде и четвртка бачена бомба, саопштила је да наставља с радом и да ће конзуларне услуге бити доступне од понедељка.

«Амбасада у Подгорици наставља са уобичајеним радом након јучерашњег инцидента», наводи се на Фејсбук налогу америчке амбасаде у Црној Гори.

Амбасада је захвалност због израза подршке изразила Влади Црне Горе, политичким партијама, представницима цивилног друштва, медијима, дипломатској заједници и свим партнерима и пријатељима у Црној Гори и широм света.

«Конзуларне услуге ће бити доступне од понедељка. Колеге из Конзуларног одељења контактирају све који су имали заказане интервјуе за визе да би одредили нове термине», наводе из амбасаде.

У ноћи између среде и четвртка у двориште америчке амбасаде бацио је бомбу Далибор Јауковић, који је изгубио живот у експлозији друге бомбе.

На Фејсбук профилу Јауковића објављено је да је он бивши војник који је одликован медаљом за заслуге у домену одбране и безбедности у СРЈ.

Он је на профилу објавио и Повељу о одликовању са потписом Слободана Милошевића. Судећи по објавама на Фејсбуку, био је противник уласка Црне Горе у НАТО. 

Иначе, на згради америчке амбасаде није причињена материјална штета.

http://www.novosti.rs

Тагови: ; ; ;