Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић изјавио је да фотографије бившег команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, које су налепљене на згради ове општине, не само да неће бити скинуте, него ће у понедељак, 25. фебруара, бити налијепљене нове фотографије — у колору.

 

 

«Ратко Младић био је генерал Војске Републике Српске, војске у којој су били наши очеви, браћа и пријатељи који су бранили, одбранили и на крају створили Републику Српску», рекао је Ћосић Срни, реагујући на прилог БХРТ-а у коме се наводи да су са унутрашње стране прозора општине Источно Ново Сарајево излепљене плакатима са ликом генерала Младића.

Ћосић је додао да су те фотографије налепљене у периоду када се очекивала пресуда Младићу пред Хашким судом, који је, како каже, очигледно донео политичку пресуду, те да су те фотографије биле вид подршке.

«Ако наше колеге Бошњаци и Хрвати мисле да су у праву када праве овакве прилоге и константно нас осуђују за неке чинове, онда су се грдно преварили!», нагласио је Ћосић.

Ћосић је истакао да и њега, као човјека, вријеђа то што када пролази кроз Федерацију БиХ на слободи види бројне злочинце који су починили злодјела над српским народном, а за то никада нису кажњени.

«Ми на своме можемо радити оно што ми хоћемо, јер је то наше. Ја никада нећу лепити ни подржати лепљење било каквих плаката на територији ФБиХ и других општина, али оно што је наше то ћу увек подржавати и бранити», поручио је Ћосић.

 

 

Тагови: ; ;