Амерички Конгрес објавио је редигован меморандум као одговор на документ републиканаца који су оптужили ФБИ да је злоупотребио обавештајне ресурсе владе током истраге о Русији и изборима у САД 2016. године.

Трамп је почетком фебруара стопирао објављивање меморандума демократа наводећи да је «веома је политички обојен и дугачак» те се мора «знатно изменити».

Документ са којег је скинута ознака поверљивости, има десет страна и у њему се оштро критикује републикански меморандум као «транспарентни покушај да се подрију» истраге ФБИ, Министарства правда и специјалног саветника Роберта Малера, преноси Ројтерс.

Одбор за обавештајне послове Представничког дома Конгреса објавио је 2. фебруара поверљиви републикански меморандум, у којем се тврди да су званичници водећих агенција за спровођење закона у САД злоупотребили овлашћења током истраге о председничкој кампањи Доналда Трампа 2016. године.

Спорни документ, у којем се ФБИ оптужује да је користио непоткрепљене информације како би прислушкивао једног од Трампових сарадника, објављен је после Трампове одлуке да са њега скине ознаку поверљивости.

Танјуг

Тагови: ; ; ;