Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је у  интервјуу за телевизијски канал «Росија 1» говорио о томе како су га «топло Срби дочекали током недавне посете», преноси Тасc и наводи његову оцену да «Срби воле Русију и Руси воле Србију».

Сергеј Лавров (Фото: Лола Ђорђевић)

Како се наводи, шеф руске дипломатије рекао је да се «Москва и Београд налазе под отвореним притиском Запада».

«Наша земља, попут Србије, постаје предмет отвореног притиска», рекао је Лавров.

Тас наводи да се овај коментар Лаврова односио на речи министра спољних послова Србије Ивице Дачића о покушајима Запада да искористи интересовање Београда за европске интеграције «како би натерао Србију да следи антируску позицију».

Наводи се да је Лавров потом говорио о топлом дочеку у Београду.

«Масе људи, који су дошли у руску амбасаду у Београду, они који су по снегу и киши присуствовали церемонији полагања венаца на споменик посвећен ослободиоцима Београда — те људе нико није натерао да дођу, то је био само њихов избор. Такви су односи које имамо, пошто волимо наше земље, и Срби воле Русију и Руси воле Србију», рекао је Лавров.

«Срби и Руси браћа» рекао је старина испред руске амбасаде који је упркос хладноћи сатима чекао само да види Лаврова (Фото Лола Ђорђевић)

Таcс подсећа да је Лавров боравио у радној посети Србији 21. и 22. фебруара, током које је имао састанке са српским председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

 

Тагови: ; ; ; ;