Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је ноћас да ће у понедељак у Лондону, где ће учествовати на Инвестиционом самиту Западног Балкана, имати «добру прилику» да од британске премијерке Терезе Меј чује њено гледиште о Западном Балкану.

Премијерка Србије Ана Брнабић (Фото:Лола Ђорђевић)

Брнабић, која ће у Лондону присуствовати пријему, који ће за премијере Западног Балкана организовати британска премијерка, каже за РТС да је то добра прилика да се упознају.

«У овом тренутку добра је прилика да се упознамо, добра је прилика и да од Терезе Меј чујем о њеном гледишту на Западни Балкан, и видим како се то уклапа у нашу даљу стратегију, али свакако ту постоји много потенцијала за бољу сарадњу између Србије и Велике Британије», рекла је Брнабић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић допутовала је поподне у Лондон, где ће сутра учествовати на Инвестиционом самиту Западног Балкана који организује Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).Премијерка ће учествовати на панелу премијера Западног Балкана на којем ће говорити о приоритетима Србије, визији и значају регионалне сарадње, као и значајним регионалним пројектима.

Учествоваће и на панелу о повезивању у региону, где ће говорити о дигиталној агенди за регион Западног Балкана, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Она ће, такође, представити могућности и повољности улагања у Србији.

Током учешћа на самиту, планиран је састанак Брнабић са председником ЕБРД-а, Сумом Чакрабартијем и в.д. замеником помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију, Метју Палмером.

Танјуг

Тагови: ; ; ;