Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:48

 

Вечерас око 19:00 украјинске снаге отвориле су поново ватру на Докучаевск. Информација о жртвама у овом моменту нема.

 

Данас око 16:3о украјинске снаге су отвориле ватру на северну околину Доњецка. Под ватром украјинских снага нашао се Волво Центар. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Током дана украјинске снаге отвориле су ватру на Докучаевск.Том приликом оштећене су три куће, а под ватром се нашао и комби који је превозио хлеб. Комби је изгорео а возач је на срећу успео да се евакуише.

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током данашњег напада на Славјаносербск оштетиле осам кућа, један помоћни објекат и један аутомобил.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 17 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 12 насељених места Републике.

 

 

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново,Калиновка и Красни Лиман.

 

Јутрос око 07:10 украјинске снаге напале су Славјаносербск и Долгое у ЛНР. Током напада оштећени су објекти инфраструктуре.

 

Током претходног дана украјинске снаге отварале су ватру на Зајцево у околини Горловке. Том приликом оштећено је шест кућа.

Тагови: ; ;