У Собрању Македоније одржана је Конференција парламентарних комисија за европска питања држава обухваћених процесом стабилизације и асоцијације ЈИЕ-КОСАП, али без обележја земаља-учесница.

Након негодовања и реакције делегације Србије на заставу такозване републике Косово, из сале у којој се одржавала Конференција уклоњене су све заставе.

Председник македонске комисије за европска питања Артан Груби је појаснио да је српска делегација реаговала код Секретаријата Конференције у вези са заставом Косова, а претходно су посланици косовског парламента за време дискусије изразили незадовољство због тога што је њихова застава уклоњена са конференције.

„Секретаријат је одстранио све заставе, свих земаља-учесница конференције и на тај начин је ситуација решена“, изјавио је Груби.

Његово лично мишљење да је тај потез био нелогичан зато што, рекао је Груби, у духу кохезивног захтева свих земаља Западног Балкана за чланство у евроатлантске интеграције треба да поштујемо једни друге и да заједно корачамо на том путу.

Телеграф

Тагови: ; ; ; ;