„Демократски фронт спречен да Јункеру укаже на проблеме“

Један од лидера опозиционог Демократског фронта, Андрија Мандић, изјавио је да је председник парламента Иван Брајовић онемогућио представнике тог савеза да председника Европске комисије Жан-Клода Јункера обавесте о највећим проблемима Црне Горе.

"Демократски фронт спречен да Јункеру укаже на проблеме"
Жан-Клода Јункер (Фото :Лола Ђорђевић)

Имали смо намеру да се наш представник обрати и имали смо намеру да то буде Милан Кнежевић. Имали смо намеру да Кнежевић, као први осуђен председник парламентарне странке, саопшти неке важне чињенице, како би знали са ким имају посла у Црној Гори,  рекао је Мандић.

Подсетио је да се ДФ у Црној Гори доживљава као „предмет државног терора владајуће коалиције“.

 Ми смо неко ко је нечиста савест бриселске администрације која подржава режим. Наша солидарност са Кнежевићем је потпуна, рекао је Мандић.

Он је истакао да их је Брајовић спречио да Јункеру кажу оно што је, како је рекао, по њима „најважнији и највећи проблем Црне Горе“.

Ми смо спречени, ми протестујемо зато и нећемо доћи на седницу парламента, а они који чине патрламентарну већину, та половина Црне Горе која је узурпирала власт, нека њима служи на част,  рекао је Мандић.

Један од лидера ДФ-а, Небојша Медојевић, рекао је да није први пут да европски званичници избегавају дијалог са црногорском опозицијом, а посебно, како је рекао, с ДФ-ом.

ЕУ у процесу европских интеграција је у протеклом периоду снажно ћутала на срастање Црне Горе с мафијом. ЕУ је игнорисала крађу избора у Црној Гори,  навео је Медојевић.

Из ДФ-а је касније саопштено како су обавештени да је Јункер ипак одлучио да омогући заинтересованим партијама да поставе питања на седници парламента.

Из ДФ-а су агенцији МИНА казали да их је о томе обавестио Брајовић, али да они ипак неће доћи, јер „нико не може да се игра са ДФ-ом“.

Танјуг

Коментари: